Καταλονία - Κάρλες Πουτζντεμόν
Καταλονία -Κάρλες Πουτζντεμόν

Καταλονία – Η Βουλή κήρυξε την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ψήφισε υπέρ της έναρξης της διαδικασίας διαμόρφωσης της καταλανικής δημοκρατίας με 70 ψήφους υπέρ, 10 κατά και 2 κενές.

Το καταλανικό κοινοβούλιο ψήφισε την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία.

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν από την αίθουσα προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στην αίθουσα είχαν μείνει μόνο βουλευτές των κομμάτων Junts pel Si, CUP και Catalunya Si Que Es Pot που συνδέεται με το κόμμα Podemos.

Το Κοινοβούλιο  της Καταλονίας ψήφισε  υπέρ της έναρξης της διαδικασίας διαμόρφωσης της καταλανικής δημοκρατίας με 70 ψήφους υπέρ, 10 κατά και 2 κενές ψήφους.

Λίγο νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ο Κάρλος Καριθόσα, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ανέμισε το σχέδιο ψηφίσματος, είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο Κάρλες Πουτζδεμόν: «Αυτό το έγγραφο το οποίο συντάξατε καταστρέφει ότι πιο ιερό, τη συνύπαρξη» στην Καταλονία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας κατέθεσαν πρόταση στο περιφερειακό κοινοβούλιο να κηρύξει την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία και να ανακηρύξει τη Δημοκρατία της Καταλονίας.

Η πρόταση κατατέθηκε από βουλευτές των κομμάτων Junts pel Si και CUP που διαθέτουν μαζί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν από την καταλανική Βουλή προτού διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία.

Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας ζήτησαν να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία.

Καταλονία – Διαλύει το κοινοβούλιο ο Ραχόι – «Δεν το αποδεχόμαστε» λέει ο Πουτζδεμόν

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: protothema.gr