Καλιφόρνια Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες
Καλιφόρνια – Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες

Καλιφόρνια | Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες.

Πληροφορίες για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες έπειτα από πυροβολισμούς στον Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια, μεταδίδουν αρκετά διεθνή πρακτορεία.

Οι πρώτες, ανεπιβεβαίωτες, πληροφορίες αναφέρουν ότι 20 άνθρωποι πυροβολήθηκαν εκ των οποίων οι 12 έχασαν τη ζωή τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης.

Οι αρχές αναζητούν τρεις άνδρες βαριά οπλισμένους που φέρουν αλεξίσφαιρα και είναι ντυμένοι με στολές παραλλαγής.

Οι άνδρες αυτοί φαίνεται να επιτέθηκαν εναντίων ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα σε ένα ιατρικό κέντρο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με άτομα που πάσχουν από αναπηρίες, το Inland Regional Center.

Όπως μεταδίδει το BBC ένας άνδρας δήλωσε πως η κόρη του, τού έστειλε sms πως άνθρωποι πυροβολήθηκαν και ότι έχει κλειδωθεί στο γραφείο. «Πες μια προσευχή για εμάς». Λίγο αργότερα, αφού οι δράστες διέφυγαν η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και άρχισε να εκκενώνει το κτήριο. Εικόνες δείχνουν πολλούς ανθρώπους σε αναπηρικά καροτσάκια, αλλά και τραυματίες ή νεκρούς σε φορεία να τους βάζουν σε ασθενοφόρα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ειδικές δυνάμεις αλλά και το FBI.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί και ένας εκρηκτικός μηχανισμός. Ωστόσο η είδηση δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.

Το γραφείο του σερίφη στην περιοχή ενημερώνει ότι η επίθεση σημειώθηκε στο δρόμο Orange Show Rd και Waterman Ave κοντά στο Park Center και προειδοποιεί πως η περιοχή πρέπει να αποφεύγεται.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Νοεμβρίου ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε κλινική αμβλώσεων (Planned Parenthood) στο Κολοράντο Σπρινγκς με αποτέλεσμα δύο πολίτες και ένας αστυνομικός να χάσουν τη ζωή τους.

πηγή: huffingtonpost.gr