Εφημερίδα Δημοκρατία - Duygu Leloglou (Συμβούλου Τύπου της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα)
Εφημερίδα Δημοκρατία – Duygu Leloglou (Συμβούλου Τύπου της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα)

Ο ύποπτος ρόλος των Ελλήνων ανταποκριτών στο μέτωπο της Τουρκίας.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο (16-10-2019) της εφημερίδας Δημοκρατία, επιβεβαιώνει τα όσα έγραψα προ ημερών, «Οι Έλληνες ανταποκριτές και η Τουρκική προπαγάνδα», για τον ύποπτο ρόλο των Ελλήνων ανταποκριτών, Τουρκικής υπηκοότητας, που βρίσκονται στον Τουρκικό τομέα, στο μέτωπο της Συρίας, οι οποίοι εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα Τηλεοπτικά Μέσα της χώρας.

Κρικόρ ΤσακιτζιάνΤου: Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η εφημερίδα επικαλείται δημοσίευση στο Twitter του έγκυρου συναδέλφου Νίκου Μελέτη, ο οποίος αναφέρεται σε βάσιμες πληροφορίες που έχει, για πληρωμένη αποστολή των Ελλήνων δημοσιογράφων από την Τουρκική κυβέρνηση, όπου φυσικά δεν θα μπορούσε να ειπωθεί κάτι εναντίον των Τούρκων, αφού είναι σε συνεχή επιτήρηση από τους διοργανωτές του ταξιδιού ή όπως θα έλεγαν οι δύσπιστοι, σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Εφημερίδα Δημοκρατία
Εφημερίδα Δημοκρατία

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που πληρώνει η Τουρκική κυβέρνηση, για να κάνουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Επί τρία χρόνια πλήρωναν την κ. Μαρία Εκμετζίογλου και τον παραγωγό της κ. Μιχάλη Δεναξά, για να προπαγανδίζουν στην Ελλάδα τις ομορφιές της Τουρκίας και να έλκουν με την εκπομπή τους Έλληνες ταξιδιώτες, την ώρα που οι Ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί και οι επαγγελματίες του κλάδου βίωναν τις συνέπειες της πιο βαθιάς κρίσης που έζησε η χώρα μεταπολιτευτικά.

Μάλιστα στο τέλος κάθε εκπομπής φιγουράριζε φαρδιά, πλατιά το λογότυπο του Υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας ως χορηγού της εκπομπής, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία.

Σήμερα, οι Έλληνες ανταποκριτές, μόνο που δεν κρατούν αγκαλιά τους τη φωτογραφία του Ερντογάν όταν κάνουν ανταπόκριση.

Παρουσιάζουν χωρίς αιδώ, ως επιτιθέμενους τους Κούρδους, που σφαγιάζονται και εκτελούνται εν ψυχρώ από τους αιμοσταγείς στρατιώτες του Τουρκικού στρατού, ενώ οι Τούρκοι φαίνεται πως απαντούν στις επιθετικές προκλήσεις των Κούρδων.

Η εφημερίδα Δημοκρατία επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η αποστολή είναι πληρωμένη από την Τουρκική ηγεσία, με την ανάρτηση της συμβούλου Τύπου της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα κ. Duygu Leloglou, στην οποία εμφανίζει φωτογραφία που έχει αναρτήσει με Έλληνα δημοσιογράφο που βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας και εκπροσωπεί ένα μεγάλο Ελληνικό ΜΜΕ και από κάτω γράφει ότι:

«Directorate of Communications organized a Press Trip for the Greek Media. Today we were at the Kilis Refugee Camp».

Μετάφραση: «Η Διεύθυνση Επικοινωνιών διοργάνωσε ένα ταξίδι Τύπου για τα Ελληνικά ΜΜΕ. Σήμερα βρισκόμασταν στο στρατόπεδο προσφύγων Kilis».


Εφημερίδα Δημοκρατία

Μάλιστα η εφημερίδα έθεσε θέμα στην Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) και θέτει το ζήτημα και στο Μέγαρο Μαξίμου, για το ρόλο των συγκεκριμένων ανταποκριτών και αναρωτιέται αν θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να απασχολήσει το ζήτημα και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Οι Έλληνες ανταποκριτές και η Τουρκική προπαγάνδα – Του: Κρικόρ Τσακιτζιάν

youtube-box-news-logo