Ντόναλντ-Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ

Πιστεύουν πως είναι τρελός ο Τραμπ. Πόσο λάθος κάνουν.

Όλη η παγκόσμια κοινότητα αναρωτιέται αν στέκει στα καλά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ή αν έχει σαλτάρει το μυαλό του.

Κρικόρ ΤσακιτζιάνΤου: Κρικόρ Τσακιτζιάν

Σε τελευταία του δήλωση προς τον Αμερικανικό λαό είπε ότι, «οι Κούρδοι μπορεί να μας βοήθησαν να καθαρίσουμε τους τρομοκράτες, αλλά δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία», δηλαδή στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όχι δεν έχει σαλτάρει, αυτό είναι σίγουρο. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα ήταν μια καλή δικαιολογία για τους ίδιους τους Αμερικανούς που τον εξέλεξαν Πρόεδρο, αλλά και οι ίδιοι δεν πίστευαν μέχρι που θα έφτανε. Τον επέλεξαν ως λαϊκιστή.

Άγγιξε τα πιο σκληρά και χυδαία ένστικτά τους. Υποσχέθηκε να σηκώσει φράχτες στα σύνορα με το Μέξικο. Να μη δεχθεί στο αμόλυντο Αμερικανικό έδαφος, μιαρούς Μεξικανούς και κάθε λογής κατατρεγμένο και πεινασμένο, που προέρχονται από την πολιτική που ασκεί η χώρα του στον πλανήτη.

Η πολιτική που ενέπνευσε τους συμπατριώτες του ήταν, «εμείς θα σπέρνουμε την καταστροφή και τον όλεθρο και οι άλλοι θα μαζεύουν τα συντρίμμια και τα ανθρώπινα ράκη που θα αφήνουμε πίσω μας. Η χώρα μας θα κάνει μόνο μπίζνες».

Αυτός ο κενός τύπος, που ξέρει να χαιρετάει με το ένα χέρι και να σου πιάνει τον κώλο με το άλλο, έκανε δόγμα του Αμερικανικού λαού αυτή τη συμπεριφορά.

Έπεισαν τους Κούρδους πως ήρθε η ώρα της λευτεριάς από την φασιστική Τουρκία, αρκεί να έμπαιναν μπροστά να αναχαιτίσουν τους Τζιχαντιστές που απειλούσαν με αιματοκύλισμα το δυτικό κόσμο. Σε αντάλλαγμα, θα είχαν τη βοήθεια του θείου Σαμ, για να γίνει το όνειρο αιώνων πραγματικότητα. Ένα ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος.

Αυτά βέβαια ήταν υποσχέσεις χωρίς έγγραφες δεσμεύσεις. Την ώρα της κρίσης, ποιος θυμάται τα λόγια που τα παίρνει ο αέρας. Σημασία έχουν μόνο όσα γράφονται, όση σημασία μπορούν να έχουν και τα γραφόμενα, όταν τα υπογράφουν σαλτιμπάγκοι, που παζαρεύουν τον πλανήτη, με μοναδικό σκοπό το κέρδος και τις μπίζνες.

Σήμερα ο λαϊκιστής Ντόναλντ Τραμπ, έπρεπε να πείσει το ακροατήριό του στις ΗΠΑ, ότι ζύγισε τα πράγματα και βγήκαν με έλλειμα στη ζυγαριά της συνείδησής του, γιατί οι Κούρδοι μπορεί να έκαναν τη βρωμοδουλειά που τους ανέθεσε όταν η Τουρκία έγερνε στην αγκαλιά της Ρωσίας και ήθελε να την τιμωρήσει, αλλά τώρα που την είδε να γίνεται θρασύτατη, επικίνδυνη και να μετατρέπεται στον ανυπάκουο ταραχοποιό της περιοχής, θέλησε να βρει τρόπο να την επαναφέρει στην τάξη, που δεν είναι άλλη από την αγκαλιά του θείου Σαμ.

Για να επιτευχθεί αυτό έπρεπε να βρει μια καλή δικαιολογία προς τους ψηφοφόρους του, για να μην έχει τη λαϊκή κατακραυγή από αυτούς και μόνο, για να μπορέσει να θυσιάσει, φυσικά χωρίς αιδώ και τύψεις τους Κούρδους μαχόμενους και αμάχους, γυναίκες και παιδιά.

Να είστε βέβαιοι, πως αυτοί που τον ψήφισαν για όλους εκείνους τους λόγους που δεν μπορούσε να κατανοήσει η «πολιτισμένη Ευρώπη», είναι πεπεισμένοι πως ο εκφραστής τους και καθρέφτης τους, είναι απόλυτα δικαιολογημένος γι’ αυτή την απάνθρωπη στάση απέναντι σε ένα λαό που κράτησε μέχρι τέλους με πίστη και αφοσίωση τη συμφωνία που έκαναν και τώρα γίνεται θυσία, για να ικανοποιηθούν τα χυδαία συμφέροντα ενός μανιακού και μισάνθρωπου που βρίσκεται στο θρόνο του πλανητάρχη.

Τελικά είμαστε ό,τι βλέπουμε; – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

youtube-box-news-logo