Γέρακας-Λύκειο
Γέρακας – Λύκειο

Γέρακας | Σάλος με την αποβολή μαθητών που τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» – Τι απαντούν τα παιδιά.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Γέρακα η απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης να αποβάλει έξι μαθητές, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της Κύπρου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα »Δημοκρατία», οι μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το »Μακεδονία ξακουστή», κάτι που οι καθηγητές αρνήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αρνητική απάντηση που έλαβαν από τους καθηγητές, ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης και φώναξαν το γνωστό τραγούδι.

Τις επόμενες μέρες, το θέμα συζητήθηκε στα δύο σχολεία, ωστόσο η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα αποφάσισε να αποβάλει για δύο ημέρες τους μαθητές με το αιτιολογικό ότι αποσπάστηκαν από την παρέλαση.

Οι συμμαθητές των παιδιών, μόλις ενημερώθηκαν για την απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου, διαμαρτυρήθηκαν και προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου ζητώντας ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.

Τι απαντούν οι μαθητές

Τη βεβαιότητα ότι δεν έπραξαν τίποτα το μεμπτό, επισημαίνουν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα.

Μιλώντας στο notioanatolika.gr εκπρόσωπος των μαθητών έκανε σαφές ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό μας τρενάρανε όμως κάποιοι καθηγητές, με εξαίρεση δύο οι οποίοι μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ’ Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας μέσα από μια παρέλαση. Στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας την Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους μας που έχουν κάνει ότι έχουν κάνει για μας. Δεν υπήρχε κανένα σύμβολο σε ό,τι φορούσαμε. Κατηγορηθήκαμε ως φασίστες, ως χρυσαυγίτες και πολλά άλλα. Δεν έχουμε καμία σχέση με κανένα κόμμα, με καμία οργάνωση και καμία παράταξη. Εκπροσωπούμε καθαρά τις απόψεις μας. Τίποτα παραπάνω», υπογράμμισε ο μαθητής.

Δείτε το βίντεο από το notioanatolika.gr:

Εγκρίθηκε με 80 ψήφους η πρόταση Ζάεφ για τις Συνταγματικές αλλαγές

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: enikos.gr