ΛΕΑ εμποδίζουν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
ΛΕΑ – ασθενοφόρο ΕΚΑΒ

Οι “έξυπνοι” της ΛΕΑ εμποδίζουν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που πάει για Α’ βοήθειες.

Ασθενοφόρο προσπαθεί να φτάσει σε σημείο όπου πρέπει να προσφέρει πρώτες βοήθειες όμως οι οδηγοί στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης αγνοώντας επιδεικτικά τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), μπλοκάρουν την απρόσκοπτη κίνησή του.  

ΛΕΑ σημαίνει Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και στο βίντεο γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας ενός ασθενόφορου να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες των ασθενών.

Ωστόσο, οδηγοί ΙΧ φρόντισαν και έκλεισαν ΟΛΗ τη ΛΕΑ. Την έχουν μπλοκάρει και το ασθενοφόρο δε μπορεί να περάσει.

Χρειάζεται να περιμένει έως ότου οι οδηγοί ΙΧ να κάνουν στην άκρη όμως οι οδηγοί των ΙΧ είναι παντού.

Έχουν αγνοήσει τη ΛΕA, τη χρησιμότητα αυτής και την αξία της.

Προηγήθηκε η βιασύνη, η ταλαιπωρία της κίνησης, το «εγώ», η μαγκιά του έλληνα οδηγού…

Ο διασώστης Νίκος Γκούρτσας, δημοσιεύοντας το εν λόγω βίντεο στο διαδίκτυο μας ανοίγει τα ματιά και φροντίζει σε εκείνους οι οποίοι έχουν επιλέξει στο παρελθόν να παραβιάσουν ΛΕΑ να μην το ξανακάνουν.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο διασώστης του ΕΚΑΒ στο βίντεο-ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα τονίζει «γι’ αυτό δεν πρέπει να μπαίνουμε στη ΛΕA!!!!!» και ρωτάει ρητορικά: «Πότε θα το καταλάβουμε αυτό???».

Κλείνοντας το μικρό σχόλιό του, σημειώνει το αυτονόητο: «Η ΛΕA είναι για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Σκεφτείτε αυτόν που περιμένει τη βοήθεια και αυτή αργεί να φτάσει..» προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στους χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου που είδαν την ντροπιαστική εικόνα του ασθενοφόρου να προσπαθεί να κινηθεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα και φορτηγά που βρίσκονται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Δυναμώστε την ένταση (αν αντέχετε) και ανοίξτε τα μάτια ώστε να καταλάβουμε όλοι μαζί για ποιο λόγο δεν πρέπει ΠΟΤΕ να παραβιάζουμε τη ΛΕA.

twitter-logo-boxnewsΑναδημοσίευση από: tilestwra.com