Σκάνδαλο υποβρύχιων | λιμνάζει στο συρτάρια της Βουλής
Σκάνδαλο υποβρύχιων

Σκάνδαλο υποβρύχιων | λιμνάζει σε συρτάρια της Βουλής.

Το σκάνδαλο των υποβρύχιων, που λιμνάζει σε συρτάρια της Βουλής. ‘Ίσως μια τορπίλη υποβρυχίων θα μας σώσει από το ναυάγιο της πολιτικής υποκρισίας, της ενοχής της κλοπής!

Σ’ ένα γκρίζο πολιτικό σκηνικό κατάρρευσης, στην Ελλάδα των σκανδάλων και των σκανδαλοποιών, των θαλασσοδανείων και των μιζαδόρων των εξοπλιστικών, κάποια «λαμόγια» της πολιτικής σκανδαλωδώς οργιάζουν παραμένοντας ατιμώρητοι, ενώ οι  ποινικές δικογραφίες στα συρτάρια της Βουλής με βαριά ονόματα 4 πρώην υπουργών  Εθνικής Άμυνας, (Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης) – οι οποίοι φέρονται ως άμεσα διαπλεκόμενοι με το θέμα των υποβρυχίων- εδώ και μήνες λιμνάζουν!

Μια υπόθεση που αναδεικνύεται σε «φυτώριο» σκανδάλων και που αποτελεί ομολογουμένως μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το Σκάνδαλο των υποβρύχιων.

Η τορπίλη των υποβρυχίων σκιάζει το δίπολο Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, το σύμφωνο συμβίωσης Σαμαρά – Βενιζέλου. Και ο απελθών πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναδεικνύεται ο «ναυαγός» στην ναυμαχία των υποβρυχίων, ή  ο μοιραίος πολιτικός της μεταπολίτευσης.

Ρητορικό ερώτημα: η Ν.Δ μεταλλαχθεσία Ν.Δ σε υποκατάστημα ΠΟΛΑΝ ή το ΠΑΣΟΚ προσέγγισε υποβρυχίως την Ν.Δ;

Πάντως οι κουμπαριές και στα δύο κόμματα εξουσίας καλά κρατούν και ξετυλίγουν το κουβάρι στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η εταιρεία real estate του Ιωάννη Καρούζου κουμπάρου του Ευάγγελο Μεϊμαράκη, φέρεται να εμπλέκεται -σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων- σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού. Ακόμα πιο βαριές είναι οι καταγγελίες του Γιώργου Ζωγραφάκη πρώην συνεταίρου του Ι. Καρούζου, ο οποίος σε ενημερωτική επιστολή του προς το ΣΔΟΕ, αναφέρει: «Ο πραγματικός σκοπός του Ομίλου Ι. Καρούζου ήταν να κλέβει το Δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιων πρώην υπουργών, των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικές προμήθειες (στρατιωτικοί εξοπλισμοί κ.λπ.). Είχαν καταφέρει και είχαν δικτυωθεί σε όλα τα πόστα της εξουσίας, ακόμα και στη Δικαστική..»…

Σημείο τραγελαφικό: «Τα κουρέλια του συστήματος της κλεπτοκρατίας» τραγουδάνε ακόμη στις κομματικές απλωταριές.

Αυτή κι αν είναι είδηση! Ο κουμπάρος του πρώην υπουργού οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο πολύς  ατσαλάκωτος Γιάννος Παπαντωνίου έτυχε επιλεκτικής μεταχείρισης από το ΣΔΟΕ – ένα πλημμεληματάκι τόσο δα… Σαν δεν ντρεπόμαστε..

Τι δουλειά έκανε ο κύριος;

Μανάβης ή μπακάλης ήτανε;

Τόσα χρόνια υπουργός, τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ, τόσα χρόνια σοσιαλιστής. Ο Γιάννος Παπαντωνίου κάνει ρύθμιση, η σύζυγος Ρούλα περιμένει..1,4 εκατομμύρια σε 48 δόσεις… δοσοποίηση της υποκρισίας της ενοχής της κλοπής. Η Δικαιοσύνη κοιμάται;

Η Δικαιοσύνη μπορεί να φτάσει εκεί ή θα διαχειρίζεται τα πτώματα στον αποτεφρωτήρα, τύπου Άκη και ορισμένων άλλων γερόντων των εξοπλιστικών;

Για να δούμε ποιος θα πάει στην μπουζού; Μάλλον θα ήταν απεριόριστος ο αριθμός των υποψηφίων, αν η Δικαιοσύνη εδώ και 20 χρόνια δεν άκουγε τίποτε, δεν έβλεπε τίποτε…

 Της: Βίκυς Μιχαλονάκου