Γιάννης-Μπουτάρης-αλατιέρες
Γιάννης Μπουτάρης 

Οι παγωμένες αλατιέρες του Μπουτάρη έγιναν τραγούδι.

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν οι αλατιέρες του δήμου Θεσσαλονίκης, και το «Γλέντι» που έγινε στα social media για τις παγωμένες αλατιέρες του Μπουτάρη.

Αφορμή αποτέλεσε το παγωμένο αλάτι, ενώ από την μεριά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «Το ανέκδοτο της χρονιάς θα είναι οι αλατιέρες του Μπουτάρη».

Εξηγήσεις για το black out, που έπαθε χθες η Θεσσαλονίκη, έδωσε ο δήμαρχος, που απέδωσε τα προβλήματα στους δρόμους της πόλης, στην διαδικασία προπαρασκευής των μηχανημάτων ρίψης αλατιών σε συνδυασμό με τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι αλατιέρες του δήμου είχαν φορτωθεί με αλάτι από την Τρίτη το βράδυ, προκειμένου να ξεκινήσουν τις ρίψεις την Τετάρτη το πρωί.

Όμως τη νύχτα, ο υδράργυρος έπεσε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα το αλάτι να πετρώσει μέσα στα μηχανήματα αλατιού και να μην είναι δυνατή η ρίψη του στους δρόμους.

«Αυτό συνέβη και σε άλλους δήμους», πρόσθεσε. «Πώς να προβλέψεις ότι θα πετρώσει το ίδιο το αλάτι» που προορίζεται για την προστασία από τον πάγο, αναρωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης.

Η παραπάνω δήλωση έδωσε το έναυσμα στους «The New Liberals», να δημιουργήσουν ένα άσμα με τίτλο «Η αλατιέρα Κυρ – Γιάννης 2017 edition».

twitter-logo-boxnews