Άδωνις Γεωργιάδης | στον κύκλο των χαμένων αρχηγών
Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης | στον κύκλο των χαμένων αρχηγών.

Μια μικρή αναδρομή στο νεοδημοκρατικό παρελθόν του Αδώνιδος, στον κύκλο των χαμένων αρχηγών… στον κύκλο των χαμένων υπουργών… και των υστερικών βιβλιοπωλών…

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Άδωνη Γεωργιάδη, γιατί αφενός πρεσβεύει τον νέο τύπο πολιτικού, ακραίας μνημονιακής κοπής, τον φέρελπι υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αφετέρου είναι μία διάσημη τηλεπερσόνα, ιστοριοδίφης, αρχαιοελληνιστής και δεινός τηλεβιβλιοπώλης…!

Από την άλλη, ενώ με συνοπτικές διαδικασίες στη…Συγγρού… Π@@@μιμίκοι και παλληκάρια γίνανε… μαλλιά κουβάρια, σχετικά με τον «αποκεφαλισμό» του εκπρόθεσμου Γεωργιάδη, τελικώς η Ν.Δ. υιοθέτησε τον Άδωνη, ως γνήσιο τέκνο της και ως υποψήφιο αρχηγό της!!.

Εβαπτίσθηκε «Σπυρίδων», έγινε «Άδωνις»…!! Είναι τυχαίο ο αρχαϊκός μυθολογικός αυτός συμβολισμός? Δεν νομίζω.. Ποιος ξέρει, αν θυμίσει ακόμη περισσότερο έναν «Άδωνη» της μυθολογίας, που «οι λάτρεις του γιόρταζαν κάθε χρόνο το θάνατό του με θρήνους και κατόπιν την ανάστασή του με χαρούμενες τελετές».

Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι στην κούρσα διαδοχής να μην έχουνε υπολογίσει σωστά τα «κρυφά» χαρτιά του..Να μην έχουνε αξιολογήσει ότι ζούμε την εποχή των γενοσήμων..!! Γενόσημα  πολιτικοί, γενόσημα πολιτικοί αρχηγοί, γενόσημα πολιτικές, γενόσημα παντού..!! Άραγε αν δεν υπήρχε ο Άδωνης μήπως έπρεπε κάποιος να τον ανακαλύψει;

viky 10Της: Βίκυς Μιχαλονάκου