Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας | στη Λευκάδα με την στήριξη των MEDIPRINOU
Αθανάσιος Καραγιάννης, Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα

Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας | στη Λευκάδα με την στήριξη των MEDIPRINOU.

Την κορύφωση των εκδηλώσεων της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) για τον μήνα Οκτώβριο έκλεισε η εκστρατεία Ενημερωτικής Ημερίδας για το κοινό και δωρεάν εξέταση μαστού στην όμορφη Λευκάδα.

Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με το περιοδικό ΔΥΟ (Διατροφή- υγεία- ομορφιά) της Εταιρείας ZITA Medical Management και τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος & Ιθάκης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία  από την οποία οι μισές φιάλες που συλλέχθηκαν θα δοθούν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «Ελπίδα».

Τόσο η Ενημερωτική Ημερίδα την με τίτλο «Ενημέρωση για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού που απειλεί την υγεία και τη ζωή ανδρών και γυναικών», όσο και η δωρεάν εξέταση μαστού με κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα μαστών  ξεπέρασαν κάθε προσδοκία συμμετοχής. Η δωρεάν εξέταση μαστού, με κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα μαστών  στη Λευκάδα ξεπέρασε κάθε υπολογισμό, αφού εξετάσθηκαν 227 γυναίκες και έγιναν 227 Υπερηχογραφήματα μαστών.

Συμμετείχαν η Πρόεδρος της ΕΕΜ Γυναικολόγος-Χειρουργός-Ειδ. Μαστολόγος κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, η επίσης  Γυναικολόγος και Μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΜ κ. Αγγελική Αθανασίου, οι Ακτινολόγοι κ. κ. Πέτρος Μαλακάσης και Αλέξανδρος Ασημάκης και οι εθελόντριες κ.κ. Ξανθή Παπαηλία, Μαρία Μαρκουδάκη και Πολυξένη Σαλιλάρη.

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας ευχαριστεί θερμά την κ. Αργυρή Κατωπόδη, εκδότρια του Λευκαδίτικου Τύπου για όλη της τη βοήθεια και την καλή της οργάνωση. Επίσης ευχαριστεί την κ. Βιβιάννα Βαρδή για την ευγενική της διάθεση να προσφέρει στις συμμετέχουσες στην εκδήλωση βραχιολάκι με ροζ φιογκάκι..

Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας | στη Λευκάδα με την στήριξη των MEDIPRINOU
Αλέξανδρος Πρίνος – Αργυρή Κατωπόδη, Πέτρος Μαλακάσης, Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, Αλέξανδρος Ασημάκης

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδος, την έναρξη της Ημερίδας κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλος, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικός σε θέματα υγείας στον Δήμο κ. Γιώργος Γεωργάκης.

Τον Δήμαρχο που βρίσκονταν στην Κέρκυρα εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος, Μάρκος Νικητάκης, ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδος, Χειρουργός κ. Θανάσης Καραγιάννης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Σπύρος Πολίτης, ο Διοικητής  του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Γρηγορόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θανάσης Γούλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  κ. Νίκος Γράψας, ο Δ/ντης της Αιμοδοσίας κ. Αχιλλέας Γιαννουλάκος, η Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ξηρομερίτη, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Μαρία Ρούσου και ο Διευθυντής Έκδοσης του Περιοδικού ΔΥΟ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Zita Medical Management κ. Γεράσιμος Κουλουμπής.

H Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, και η Zita Medical Management εκφράζουν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους συμμετείχαν και εργάσθηκαν για την επιτυχημένη διεξαγωγή της Ημερίδας, το Ξενοδοχείο Lefkas για την φιλοξενία που προσέφερε στους ιατρούς και τους εθελοντές.  

Τελευταίους, αλλά όχι λιγότερο από τους άλλους, η ΕΕΜ θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον Χορηγό της εκδήλωσης τα Κέντρα Επιστημονικής Ιατρικής & Αισθητικής MediΠΡΙΝΟΥ και τον Πρόεδρο τους κ. Αλέξανδρο Πρίνο καθώς και στους Χορηγούς επικοινωνίας τον Λευκαδίτικο Λόγο και την Lefkada Press.