Νέος ιός στο Facebook | Τι δεν πρέπει να κάνετε.
facebook – virus

Νέος ιός στο Facebook | Τι δεν πρέπει να κάνετε.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους εκατομμύρια χρήστες του Facebook ένας νέος ιός που έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες.

Το Facebook ξαφνικά γέμισε με posts με τα οποία οι χρήστες ενημερώνουν τους φίλους τους να μην ανοίξουν ένα βιντεάκι που θα προστεθεί στο χρονολόγιο τους.

Ο ιός εμφανίζεται ως ανάρτηση βίντεο στο χρονολόγιο και φαίνεται ότι έχει αναρτηθεί από κάποιον φίλο σας.

Μόλις προσπαθήσετε να δείτε το βίντεο, εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο πρόγραμμα για να το παρακολουθήσετε.

Αν επιλέξετε να κατεβάσετε το πρόσθετο πρόγραμμα τότε ουσιαστικά επιτρέπετε στο κακόβουλο λογισμικό να εισβάλει στο σύστημά σας.

Και η εισβολή δεν είναι για την …εισβολή όπως γινόταν τα παλιά καλά χρόνια, τότε που οι χάκερς έσπαγαν συστήματα ασφαλείας για λόγους γοήτρου στην μυστηριώδη κοινότητά τους, με αυτό το λογισμικό, μέχρι να αντιμετωπιστεί από την ομάδα ασφαλείας του Facebook, θεωρείται βέβαιο ότι θα κλαπούν προσωπικά μηνύματα, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία επικοινωνίας.

Έτσι, αν δείτε ένα τέτοιο post στο χρονολόγιο σας πρέπει να το διαγράψετε αμέσως. Για περισσότερη ασφάλεια καλό θα ήταν να αλλάξετε και τον κωδικό πρόσβασης.

twitter-logo-boxnews

 πηγή: cnn.gr