Ελληνικό Φεστιβάλ | Παρέμβαση Τσίπρα μέσω Twitter
Αλέξης Τσίπρας

Bild | Ο Τσίπρας αντί να κάνει λιτότητα δίνει λεφτά και κάνει προσλήψεις.

Άκρως επικριτική για τις χτεσινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και παροχές που ανακοίνωσε, εμφανίζεται η Bild. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σπάει τις συμβάσεις για τα ευρω-προγράμματα βοήθειας», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Την Πέμπτη το βράδυ ανήγγειλε από την κρατική τηλεόραση ότι, αντί να κάνει λιτότητα, θέλει να προσλάβει 5.000 νέους γιατρούς, νοσοκόμες και άλλο προσωπικό για τα δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον, 1,6 εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχοι, που παίρνουν μηνιαία σύνταξη μικρότερη των 800 ευρώ, θα λάβουν μια έκτακτη σύνταξη για τα Χριστούγεννα. Μόνον γι” αυτό το πακέτο το κόστος: 617 εκατομμύρια ευρώ!». 

Η εφημερίδα συνεχίζει: «Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι το ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου δεν θα εξισωθεί με αυτό της ηπειρωτικής Ελλάδας (24%). Μια καθαρή παραβίαση της συμφωνίας για το 3ο πακέτο βοήθειας». 

Το άρθρο τελειώνει αναφέροντας ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε προειδοποιήσει: «Αν δοθούν νέες ελαφρύνσεις στην Ελλάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: newsbeast.gr