Μάριος-Σαλμάς
Μάριος Σαλμάς

Σαλμάς – Γιατί δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση προανακριτικής – Δυσαρέσκεια στη ΝΔ.

Τους λόγους για τους οποίους δεν υπέγραψε την πρόταση της ΝΔ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά υπουργών της κυβέρνησης, εξηγεί σε δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

Εμπλοκή στη ΝΔ με Σαλμά

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην Πειραιώς η απόφαση του Μάριου Σαλμά να μην υπογράψει την πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη.

«Δεν θα κάνω αυτά που μου κάνουν» φέρεται να λέει σε συνομιλητές του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ο κ. Σαλμάς είναι μεταξύ των πολιτικών προσώπων που παραπέμφθηκαν σε προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά όσον αφορά στο μέλλον του κ. Σαλμά.

Από τη ΝΔ τηρούν προς το παρόν σιγή ιχθύος και παραπέμπουν στον ίδιο τον βουλευτή, από τον οποίο αναμένουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο βουλευτής ετοιμάζει μια επιστολή με την οποία θα τοποθετείται για τη συγκεκριμένη κίνησή του να μην υπογράψει την πρόταση της ΝΔ. Αυτή η επιστολή θα κρίνει και το μέλλον του στη ΝΔ.

Πρόταση ΝΔ για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη

twitter-logo-boxnewsΑναδημοσίευση από: enikos.gr