Ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση - τέλος οι διερευνητικές
Ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση – Αλέξης Τσίπρας, Προκόπης Παυλόπουλος

Ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση – τέλος οι διερευνητικές.

Πριν από λίγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης επέστρεψε την διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Έτσι έληξε σήμερα η διαδικασία των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα της βουλής για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης και πλέον η αρμοδιότητα των κινήσεων περνά ξανά στα χέρια του πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Αν και η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών παραμένει η 20η Σεπτεμβρίου, το θέμα παραμένει ακόμα ανοιχτό καθώς υπάρχουν αντιρρήσεις από Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Λαϊκή Ενότητα που δεν αναμένεται να καμφθούν και πολύ εύκολα. 

Ο δρόμος πάντως προς τις κάλπες έχει ανοίξει και επισήμως και σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, θα τους ανακοινώσει ότι από τον κύκλο των διερευνητικών εντολών δεν προέκυψε σχηματισμός κυβέρνησης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, πρέπει να επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς και να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών πριν από την οριστική προσφυγή στις κάλπες.

Αν δεν προσέλθουν όλοι (έχουν ήδη αρνηθεί οι Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Κουτσούμπας), τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει υπηρεσιακή Πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, προκειμένου να σχηματίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση, μέχρι να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές και να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από το αποτέλεσμα που θα προκύψει στις κάλπες.