Οι χριστουγεννιάτικες αιχμές Τσίπρα για την «ψυχή» των δανειστών και του Σόιμπλε
Οι αιχμές Τσίπρα για την «ψυχή» δανειστών και Σόιμπλε

Οι χριστουγεννιάτικες αιχμές Τσίπρα για την «ψυχή» των δανειστών και του Σόιμπλε.

Μήνυμα, προς όσους κουνάνε το δάχτυλο με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να σεβαστούν τις θυσίες και την προσφορά του στην προσφυγική κρίση και να πράξουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση που διοργανώνει η Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ευθέως σε ποιους αναφέρεται λέγοντας πως «όσο μεγάλα πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, δεν θα καταφέρουν το πλεόνασμα της ψυχής του ελληνικού λαού».

tsiprasprosfyg11

Ο πρωθυπουργός που συνομίλησε με πολλά παιδιά που βρέθηκαν σήμερα στη Βουλή από τις δομές «Νόστος» και «Άρσις» αναφέρθηκε στο μήνυμα των εκδηλώσεων, σημειώνοντας ότι είναι εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα πραγματικά συναισθήματα της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού που μέσα από το υστέρημα του στηρίζει τους ανθρώπους αυτούς.

«Πρέπει όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς» είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Εμείς βέβαια μέρες που είναι, και, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους «χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά! Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου». 

tsiprasprosfyg1

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έρχονται λίγες ώρες μετά τις νέες αιχμές του Β. Σόιμπλε και βέβαια το θρίλερ με την περίφημη επιστολή μετάνοιας.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους εθελοντές που δίνουν τον χρόνο τους και τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τους αδύναμους συνανθρώπους μας, ευχαρίστησε τη Βουλή και θα ευχήθηκε στη Φατιμά που στεκόταν απέναντί του: «Της εύχομαι του χρόνου τέτοιο καιρό, τα Χριστούγεννα να τα κάνει όπως θέλει, να τα κάνει στη χώρα που θέλει,να βρίσκεται και με την οικογένεια που θα την παραλάβει με στοργή και αγάπη. Εμείς δεν είμαστε η οικογένεια της, είμαστε σαν οικογένεια της, αλλά πρέπει να ξαναβρεθεί με την οικογένεια της, και αυτή είναι η μεγάλη ευχή και θα κάνουμε ότι μπορούμε γι΄αυτό».

«Προσπαθούμε πάρα πολύ. Κάνουμε και λάθη στη προσπάθεια μας, αργούμε καμιά φορά, αλλά προσπαθούμε πάρα πολύ».

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: news247.gr