ΝΔ | εμφύλιος με ύβρεις και εκφράσεις πεζοδρομίου.
ΝΔ | Υποψήφιοι πρόεδροι

ΝΔ | εμφύλιος με ύβρεις και εκφράσεις πεζοδρομίου.

Μεγάλη εσωκομματική σύγκρουση στην αξιωματική αντιπολίτευση πριν την εκλογή νέου προέδρου.

Μεγάλη σύγκρουση ξέσπασε στη Νέα Δημοκρατία μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που ξεκίνησε νωρίς, το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ακούστηκαν απίστευτες ύβρεις καθώς και εκφράσεις πεζοδρομίου, όπως μετέδωσε το Mega.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπήκε στη συνεδρίαση και ζήτησε από τον εκπρόσωπό του Θεόδωρο Αμπατζόγλου να αποχωρήσει.

«Δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες», δήλωσε αργότερα ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ προηγουμένως είχε κατηγορήσει ευθέως τον κ. Παπαμιμίκο.

Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης, είναι ότι ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Τζιμάρας, απείλησε με μήνυση και αγωγή τον κ. Μεϊμαράκη για κάποιους χαρακτηρισμούς που του απηύθυνε.

Τι συνέβη στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Όλα ξεκίνησαν με ένα έντονο και θορυβώδη διάλογο του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με μέλη της ΚΕΦΕ, ο οποίος αφού διέκοψε τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που ήταν σε εξέλιξη, ζήτησε από τον εκπρόσωπό του Θεόδωρο Αμπατζόγλου να αποχωρήσει, όπως και έγινε

«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει», είχε δηλώσει προηγουμένως σε δημοσιογράφους ο κ. Μεϊμαράκης.

Λίγα λεπτά μετά, γύρω στις 15:30, και αφού είχε διακοπεί η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, τα μέλη της ενημερώθηκαν ότι θα συνεδριάσουν ξανά στις 16:00.

Από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη έγινε γνωστό ότι ο εκπρόσωπος του Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αφού καθοριστούν οι προδιαγραφές και προκηρυχθεί πρώτα ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής: «Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ότι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θέσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σπυρίδων Χρυσοφώτης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε: «Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει για το θέμα του διαγωνισμού πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε από τη μεριά του πως «κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Η επίθεση του Τζιμάρα στον Μεϊμαράκη

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Τζιμάρας, αντιδρώντας σε επίθεση που δέχθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δήλωσε: «Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Τι απαντά ο Μεϊμαράκης

Ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε την απάντησή του για το συμβάν στην ΚΕΦΕ και τις κατηγορίες εναντίον του ότι σκόπιμα τορπιλίζει τη διαδικασία των εκλογών στη ΝΔ, με απάντηση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης.

«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση του λαϊκού εισοδήματος δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες.

Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες», καταλήγει σε δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης.

πηγή: newsbeast.gr