Κεντροαριστερά - Μεγάλη νίκη της Γεννηματά στις εκλογές - Ποια τα ποσοστά;
Κεντροαριστερά – Γεννηματά

Κεντροαριστερά – Μεγάλη νίκη της Γεννηματά στις εκλογές – Ποια τα ποσοστά;

Μεγάλη νικήτρια των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αναδείχθηκε το βράδυ της Κυριακής η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό της τάξεως του 56,66%, έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη που ακολουθεί με 43,34%.

Σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέφερε «Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. 

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες.  Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. 

Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.  Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. 
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

Από την μεριά του ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα ενότητας, δηλώνοντας ότι η παράταξη είναι ισχυρή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.«Θέλω να ευχαριστήσω τις εκατοντάδες χιλιάδες δημοκράτες πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης, η παράταξή μας είναι εδώ ισχυρή απέναντι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, συγχαίροντας τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της.

Θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική, υπόσχομαι ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα μας, κατέληξε.

Τις 156.000 έφτασαν οι συμμετοχές

Ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών τον β’ γύρο της εκλογικής διαδικασίας φτάνοντας τις 156 χιλιάδες συμμετοχές ποσοστό που αντιστοιχεί στο 74%και σπάζοντας το ψυχολογικό όριο των 150 χιλιάδων. Η αποχή ωστόσο έφτασε το 26%.

Στατιστικά αξίζει να αναφερθεί πως η ροή ήταν περίπου 220 άτομα ανά λεπτό, με την συμμετοχή να αυξάνεται τις μεσημεριανές ώρες από την στιγμή που σταμάτησε η βροχόπτωση, κάτι που ανησυχούσε ιδιαιτέρως τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών.

Από την μεριά του ο Νίκος Αλιβιζάτος όπως ανακοίνωσε «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σ’ όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Ποτάμι – Βολές από μέλη κατά Θεοδωράκη – «Συνέδριο τώρα» (επιστολή)

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: newpost.gr