Έντονη δυσφορία Κώστα Καραμανλή για Κυριάκο Μητσοτάκη! Αφορμή το "παρών
Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής

Έντονη δυσφορία Κώστα Καραμανλή για Κυριάκο Μητσοτάκη! Αφορμή το «παρών».

Την έντονη δυσφορία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, προκάλεσε η επιλογή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει “παρών” στη χθεσινή ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, μιλώντας σε συνεργάτες του, φέρεται να χαρακτήρισε «μέγα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη» την απόφαση για το «παρών», αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά του για την προαναφερόμενη κομματική απόφαση και τη στρατηγική που ακολουθεί ο τωρινός πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αρχικά αποφάσισε να υπερψηφίσει τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έλαβε 196 «ναι».

Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε στάση και δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, όταν έγινε γνωστό πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, διαφωνεί.

Για πολιτικό ατόπημα και γκάφα ολκής της αξιωματικής αντιπολίτευση έκανε λόγο κυβερνητική πηγή από τις Βρυξέλλες αναφορικά με τη στάση της δεξιάς παράταξης.

Τέλος, η ίδια πηγή σημείωσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και διέπραξε τεράστιο πολιτικό λάθος, υπερθεματίζοντας τη γερμανική ένταση», ενώ προέβλεψε ότι η στάση της είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει και στο μέλλον το κόμμα δεδομένων των διαφωνιών που εκφράστηκαν στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: efsyn.gr